Tennis på college

Kombinera tennis med studier på college – en otrolig möjlighet!

Att spela tennis på college är en fantastisk upplevelse och ett bra sätt att fortsätta sin utveckling och satsning som professionell spelare samtidigt som du får en gedigen utbildning att falla tillbaka på. Utöver matcherna inom universitetstennisen kan det även ges möjligheter till att spela en eller flera av de olika ”futures” som går i USA.VAD SKA JAG TÄNKA PÅ FÖR ATT FÅ HÖGT STIPENDIUM?
Det är stenhård konkurrens för att få en plats i ett collegelag, så det är oerhört viktigt att du även presterar bra i skolan. Ju högre snittbetyg, desto större möjlighet till att även få akademiskt stipendium. Dessutom har olika college/universitet olika antagningskrav, både vad gäller GPA (snittbetyg) samt resultat på SAT (Amerikanska högskoleprovet.)

SPORTEN
Det finns totalt ca 900 college/universitet med tennislag runtom i hela USA. Lagen består ofta av spelare från världens alla hörn, och det är inte ovanligt att halva laguppställningen består av av internationella spelare.

Nivån på collegetennisen är hög och upplägget väldigt proffsigt, dock har spelarnivån bland de olika skolorna ett brett spektra, så det finns möjlighet för de allra flesta. Det viktigaste är att man är aktiv inom tennis och kan uppvisa spel och statistik. College Services uppgift är att ta fram alternativ efter spelarens förutsättningar, både idrottsligt och akademiskt.

TÄVLINGSSÄSONGEN
Den officiella säsongen startar i januari och pågår till maj när slutspelen startar.Säsongen börjar med att de olika skolorna som tillhör samma division möter varandra i sin egen ”Conference”. I slutet av säsongen sedan går de bästa skolorna vidare till slutspel, dvs Conference Championship. Från Conference Championship har man även möjlighet att gå vidare till National Championship.
Det vanligaste är att coachen utser 6 stycken spelare som representerar skolan i 9 olika matcher. Skolorna möter då varandra i tre dubbelmatcher, och sex singelmatcher. Detta innebär att varje uttagen spelare både en dubbel- och en singelmatch var under en tävling.

Dubbelmatcherna spelas över 1 set, och har ingen ”ad-scoring”, vilket innebär att det är först till 4 poäng som räknas. Singelmatcherna spelas i bäst av 3 set, även här utan ”ad-scoring”.

STIPENDIUM
Olika regler gäller för stipendium beroende på vilken nivå som skolan tävlar på.

Inom NCAA div I får man dela ut 8.0 stipendier till sitt damlag och 4,5 stipendier till sitt herrlag.
Inom NCAA div II får man dela ut 6.0 stipendium till damlaget och 4,5 stipendier till herrlaget
medan man inom div III får dela ut stipendier relaterade till din idrott.

Inom NAIA får man dela ut 5,5 stipendier till både damer och herrar.

Collegelaget betalar dina anmälningsavgifter, resor, måltider, samt material under collegetävlingarna under året. 

Läs mer om NCAA och NAIA här: https://collegeservice.se/idrottsstipendium-i-usa/

Kontakta oss för mer information