Simning på college

Kombinera simning med studier på college – en otrolig möjlighet!

Ett flertal av de högt rankade simmarna i världen har gått på college och varit en del av ett collegelag, vilket är ett naturligt steg för utövare på alla nivåer.   VAD SKA JAG TÄNKA PÅ FÖR ATT FÅ HÖGT STIPENDIUM?

Det är stenhård konkurrens för att få en plats i ett collegelag, så det är oerhört viktigt att du även presterar bra i skolan. Ju högre snittbetyg, desto större möjlighet till att även få akademiskt stipendium. Dessutom har olika college/universitet olika antagningskrav, både vad gäller GPA (snittbetyg) samt resultat på SAT (Amerikanska högskoleprovet.)


SPORTEN
Det finns totalt ca 550 college/universitet med simlag runtom i hela USA. Många av dem med fina faciliteter och proffsiga tränare. Många collegecoacher jobbar även parallellt med det nationella seniora- eller juniorlandslaget. De större universiteten och conferences lockar ofta tusentals åskådare.

TÄVLINGSSÄSONGEN
Säsongen för simmare på college startar vanligtvis i september och håller på fram till och med mars.
På college tävlar man i olika ”meets” vilket är den gemensamma benämningen för tävlingar. Under en och samma tävling kan exempelvis 2-4 skolor möta varandra, inom både distans och stil. Skolorna tillhör då samma ”Conference”. Resultat av de grenar man deltagit läggs ihop, och därefter utser man en vinnare, vilket alltid är en skola. De bästa skolorna i samma ”Conference” möter i slutet av säsongen varandra i Conference Championship, och de bästa från denna går vidare till National Championship.

Det ultimata målet inom simning på college är att bli nationell mästare. Man kan vara en del av de internationella mästerskapen genom att man individuellt presterar på de tiderna som krävs för att nå de nationella mästerskapen i sin distans och stil, eller genom att laget har presterat så pass höga poäng att de bjuds in som lag till de nationella mästerskapen. Detta innebär att man utser både individuella nationella mästare inom varje gren, samt även en skola som tar hem National Championship genom att ta hem mest totalpoäng under mästerskapen. 

STIPENDIUM
Olika regler gäller för stipendium beroende på vilken nivå som skolan tävlar på.

Inom NCAA div I får man dela ut 8.1 stipendier till både dam- och herrlaget,
medan man inom div III får dela ut stipendier relaterade till din idrott.

Inom NAIA får man dela ut 8,0 stipendier till både damer och herrar.

Collegelaget betalar dina anmälningsavgifter, resor, måltider, samt material under collegetävlingarna under året. 

Läs mer om NCAA och NAIA här: https://collegeservice.se/idrottsstipendium-i-usa/

Kontakta oss för mer information