Golf på college

Kombinera golf med studier på college – en dröm som blivit verklighet för så många.
Står du näst på tur? Denna möjlighet får du inte bara får missa!

Golf på college i USA håller över lag en mycket hög nivå. Ca 70% av alla spelare på PGA och LPGA Tour har spelat collegegolf.GOLF PÅ COLLEGE SKAPAR FANTASTISKA FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR NÄSTA KLIV I KARRIÄREN
College Service har hjälpt många toppspelare till college genom åren, varav tre stycken kvalificerar sig till de 30 bästa spelarna i Sverige (där spelare som Henrik Stensson och Alex Norén toppar listan).

Vi är stolta över att hjälpt Adam Blommé till Odessa College och därefter med en transfer till Texas Tech University. Idag satsar Adam hårt på sin golfkarriär som proffs och spelar på European Challenge Tour. Vi hjälpte även Jesper Svensson till Campbell University, som även han är proffs och spelar på European Challenge tour idag, parallellt spel på ECCO Tour. Tobias Jonsson hjälpte vi till Young Harris College som senare blev headhuntad till Mercer College. Tobias studerar fortfarande på college, och har parallellt med sina studier lyckats med prestationen att kvalificera sig till plats 25 på Sveriges topp 30-lista.

Vi har även hjälpt Mikaela Finn till Kent State University, som idag satsar på att kvalificera sig till LPGA Tour parallellt som hon siktar mot OS i Paris 2024.

Det spelar dock ingen roll om du är toppspelare under 70 eller har en snittscore på över 80. Det finns collegelag för golfspelare på alla nivåer.

VAD SKA JAG TÄNKA PÅ FÖR ATT FÅ HÖGT STIPENDIUM?
Det är stenhård konkurrens för att få en plats i ett collegelag, så det är oerhört viktigt att du även presterar bra i skolan. Ju högre snittbetyg, desto större möjlighet till att även få akademiskt stipendium. Det finns färre antal stipendier inom golf än andra idrotter. Dessutom har olika college/universitet olika antagningskrav, både vad gäller GPA (snittbetyg) samt resultat på SAT (Amerikanska högskoleprovet.)

SPORTEN

Sporten har en lång tradition inom collegeidrott, vilket synliggörs av att ca 1500 college och universitet över hela USA erbjuder kombinationen golf och studier på college.

Förutsättningarna för att du skall utveckla ditt spel till nästa nivå är fantastiska. Spelarnivån bland skolorna är bred, så det finns möjlighet för de allra flesta, vare sig du ligger på en snittscore under 70 eller över 80. Det viktigaste är att du är aktiv inom golf och kan uppvisa spel/tävlingsstatistik.College Services uppgift är att ta fram alternativ efter dina förutsättningar, både idrottsligt och akademiskt.

STIPENDIUM
Olika regler gäller för stipendium beroende på vilken nivå som skolan tävlar på.

Inom NCAA div I får man dela ut 6.0 stipendier till sitt damlag och 4.5 stipendier till sitt herrlag.

Inom NCAA div II får man dela ut 5.4 stipendium till damlaget och 3.6 stipendier till herrlaget
medan man inom div III får dela ut stipendier relaterade till din idrott.

Inom NAIA får man dela ut 5.0 stipendier till både damer och herrar.

Collegelaget betalar dina anmälningsavgifter, resor, måltider, samt material under collegetävlingarna under året. 

Läs mer om NCAA och NAIA på denna länk: https://collegeservice.se/idrottsstipendium-i-usa/


TÄVLINGSSÄSONGEN
Under tävlingssäsongen spelar golflagen ca 10–15 tävlingar. Säsongen pågår under hela läsåret, dock är den officiella säsongen under vårterminen och man spelar den nationella turneringen i maj eller början av juni.

Tävlingarna pågår vanligtvis under tre dagar med 18 hål per dag. Varje lag deltar med fem spelare, där sedan de fyra bästa scorerna räknas. En individuell vinnare utses efter varje tävling, dock är fokus på att laget/skolan vinner tävlingen.    I slutet av säsongen deltar samtliga skolor i Conference Championship vilket är ett slutspel för samtliga skolor inom samma ”Conference”. Genom att vinna sin Conference kvalificerar sig laget till National Tournament. Även inom Coference Championship utses en individuell vinnare.

Under den nationella turneringen börjar man med att spela slagspel för att eliminera antalet skolor ner till åtta. För att sedan gå över till matchspel för att sedermera utse en skola till nationell mästare.

Kontakta oss för mer information