Fotboll på college

Kombinera fotboll med studier på college – en möjlighet du inte bara får missa!

Att spela fotboll på college är en fantastisk upplevelse och ett bra sätt att fortsätta sin utveckling och satsning som professionell spelare samtidigt som du får en gedigen utbildning att falla tillbaka på.


VAD SKA JAG TÄNKA PÅ FÖR ATT FÅ HÖGT STIPENDIUM?

Det är stenhård konkurrens för att få en plats i ett collegelag, så det är oerhört viktigt att du även presterar bra i skolan. Ju högre snittbetyg, desto större möjlighet till att även få akademiskt stipendium. Dessutom har olika college/universitet olika antagningskrav, både vad gäller GPA (snittbetyg) samt resultat på SAT (Amerikanska högskoleprovet.)

SPORTEN
Det finns över 1200 olika damlag och över 1000 herrlag på college/universitet runtom i hela USA. Fotboll som collegeidrott ökar ständigt i popularitet och det satsas stort på både tränare och faciliteter. Efterfrågan på talangfulla spelare är stor både på dam- och herrsidan. Coacherna tenderar att rekrytera internationella spelare, mycket tack vare deras erfarenhet av att spela på hög nivå samt spelförståelsen. Detta innebär i sin tur att man fightas om platserna i ett collegelag från både Europa, Sydamerika, Afrika och Asien.

Spelarnivån bland de olika skolorna är bred, så det finns möjlighet för de allra flesta. Det viktigaste är att man är aktiv inom fotboll och kan uppvisa spel och (statistik?). College Services uppgift är att ta fram alternativ efter spelarens förutsättningar, både idrottsligt och akademiskt.

TÄVLINGSSÄSONGEN
I juli/början av augusti startar försäsongen som pågår till mitten av augusti.
Därefter startar den ordinarie säsongen som pågår fram till december.Eventuell kvalificering inom Conference Championships börjar i slutet av oktober och pågår in i november. Vid eventuell vinst leder det i sin tur vidare till National Championships som avslutas i december.Försäsongen startar sedan i januari och pågår hela vårterminen fram till april/maj. From mars innehåller försäsongen även träningsmatcher.

STIPENDIUM
Olika regler gäller för stipendium beroende på vilken nivå som skolan tävlar på.

Inom NCAA div I får man dela ut 14.0 stipendier till sitt damlag och 9,9 stipendier till sitt herrlag.
Inom NCAA div II får man dela ut 9.9 stipendium till damlaget och 9 stipendier till herrlaget
medan man inom div III får dela ut stipendier relaterade till din idrott.

Inom NAIA får man dela ut 12 stipendier till både damer och herrar.

Collegelaget betalar dina anmälningsavgifter, resor, måltider, samt material under collegetävlingarna under året. 

Läs mer om NCAA och NAIA här: https://collegeservice.se/idrottsstipendium-i-usa/

Kontakta oss för mer information